Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnová kaše

19. 3. 2011

 Ingredience

400 g cizrny, 1 velká cibule, 100 ml mléka, sůl, mletý pepř, 1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje

Postup

Cizrnu namočíme do vlažné vody den předem. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou a cizrnu uvaříme doměkka. Mezitím osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli na olivovém oleji dorůžova. Uvařenou cizrnu scedíme, trochu vody zachytíme. Do hrnce k cizrně přidáme máslo, teplé mléko a ručním mixérem rozmixujeme. Je-li kaše příliš hustá, můžeme přidat trochu mléka nebo vody z vaření. Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme osmaženou cibuli. Podáváme jako přílohu k masu, případně s uvařenými oblíbenými párky a zeleninovou oblohou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář