Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrna po valašsku

19. 3. 2011

 Ingredience

250 g cizrny, 400 g kysaného zelí, 200 g uzeného masa, 1 velká cibule, 1 lžíce sádla, sůl, 2 lžíce cukru, 1-2 lžíce octa

Postup

Cizrnu propláchneme a zalijeme vodou. Necháme bobtnat minimálně 12 hodin. Druhý den vodu slijeme, zalijeme čerstvou a pod pokličkou vaříme do změknutí cizrny (cca 45 minut).
Zelí (pokud je příliš kyselé, můžeme propláchnout) překrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody, osolíme, osladíme a dusíme do měkka.
Na sádle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky pokrájené maso a za stálého míchání společně osmažíme. 
Ze zelí necháme vydusit téměř všechnu vodu a dochutíme ho (solí, cukrem, octem). Přidáme k němu maso a scezenou uvařenou cizrnu, dobře promícháme a podáváme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář