Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bretaňské fazole

19. 3. 2011

 

Ingredience

200 g bílých fazolí, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 2 rovné lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, naťová cibulka

Postup

Fazole den předem namočíme. Druhý den uvaříme doměkka.

Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku.

Zředíme ji vývarem z fazolí, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a chvíli povaříme.

Do omáčky vmícháme scezené uvařené fazole, necháme přejít varem a odstavíme.

Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek a dále nevaříme.

Podle chuti můžeme dosolit či ještě opepřit.

Na talíři posypeme zelenou cibulkou, podáváme s pečivem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chvála

(Lenka, 19. 3. 2011 9:46)

Tohle doporučuju je to skvělý :))

Re: Chvála

(Autor, 19. 3. 2011 9:46)

to jsem ráda :) Děkuji