Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arašídová bábovka

19. 3. 2011

 Ingredience:

200 g jemně mletých arašídů (nesolených), 100 g přírodního cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový pudinkový prášek, šťáva z jednoho pomeranče, 1 lžička pomerančového aroma
na ozdobu: čokoládová poleva, drcené arašídy

 

Postup:

 

Pomleté arašídy promícháme s cukrem, vejci, pomerančovou šťávou a aroma.Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.K arašídové směsi postupně přimícháme mouku a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Pečeme při 170°C asi 50 minut, zkoušíme špejlí.Vychladlou bábovku polijeme polevou a posypeme podrcenými arašídy.

2719_0.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář